Gnocchi med räkor och grönsaker

Huvudrätt för 4 pers. tid ca 50min
Ingredienser:
- ca 700g gnocchi (köpt potatisgnocchi eller egen)
- 250g broccoli
- 300-400g körsbärstomater
- 1 purjolök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt eller peperonchino
- 1 kg oskalde räkor
- 1/2 dl finhackad dill
- 1/2 dl finhackad persilja
- 150-200g brytbönor
- olja till stekning
- salt och peppar
- ev. 300g champinjoner (gärna stora skogs-)
- ev 100g ricotta
- ev. finriven parmesan till servering
Gör så här:
- Koka upp lättsaltat gnocchivatten.
- Skala räkor, skär purjolök i slantar, finhacka vitlök, skär brytbönorna i bitar, skär broccoli i bitar, finhacka chili, finhacka dill o persilja och skär tomaterna i halvor.
- Fräs purjolök, brytbönor och chili i ca 10 min.
- Tillsätt broccoli och tomater och stek ytterligare i 10 min.
- Smaka av med salt.
- Skiva och stek ev svamp.
- Stek gnocchin 2 min i olja.
- Blanda grönsakerna med gnocchin och tillsätt ev ricotta.
- Lägg i räkorna strax innan servering och strö till sist över de finhackade örterna.
- Servera ev med parmesan.
Lycka till!